Tekeningen: Ulrik Nilsson

Hollandsch Metaal

Hollandsch Metaal is een nieuw, onafhankelijk, Rotterdams stripkwartaalblad. Gemaakt door De Rotterdamse 7 (DR7), hun alter ego’s en vrienden! De Rotterdamse 7 zijn 7 Rotterdamse striptekenaars die hun strips een platform wilden geven en daarom dit prachtig vormgegeven en in alle kleuren gedrukte stripblad hebben opgericht. Joz Knoop kende één tekenaar, Ulrik Nilsson, die er over vertelde toen de plannen in een vroeg stadium waren.

Joz kwam met het idee om gedichten in stripvorm te vangen en dan op te nemen in het blad. Hij huurde een pagina en vond Ulrik bereid om dit idee uit te werken. Bij de presentatie van de eerste twee nummers van Hollandsch Metaal kwam Joz zijn verstripte gedicht voordragen. Hier zijn de filmpjes daarvan, die zijn opgenomen door Maurice Heuts.

Joz en Hollandsch Metaal

Vanmiddag organiseerde Robert Tau bij Donner het event 'Literaire oogst Tarwewijk'. Hier mochten DR7 members Age Morris en Ulrik Nilsson (en nog zo'n 50 belangstellenden) genieten van onder meer een gloedvolle voordracht van Hollandsch Metaals huisdichter Joz Knoop!

Geplaatst door Hollandsch Metaal op zondag 23 oktober 2016

Hollandsch Metaal #2 lancering en Joztrodanus!

Tijdens de X-mas Launch Party van Hollandsch Metaal #2 kon een optreden van huisdichter Joz Knoop natuurlijk niet uitblijven!

Geplaatst door Hollandsch Metaal op zondag 18 december 2016

Share This