Muziek

Muziek als inspiratiebron

Twee dichters die met muziek tot grootse werken kwamen, Jim Morrison, Patti Smith, gaven de poëzie energie en ritme, een combinatie, die mij in zo’n hoge mate boeide, dat mijn eigen gedichten ontstonden. Prachtige gedichten op de elpee “Horses” van Patti Smith zijn wellicht het startpunt van mijn dichtwerk. Het ritme van muziekstukken zijn vaak de basis van de cadans in mijn gedichten.

In 2006 heb ik echt genoten van de opname van gedichten met de virtuoze sologitarist Peter Magnee. Dit keer werkt Peter meer met housemuziek. Verrassend zijn de tunes in samenhang met de gedichten.
Het komt wellicht nooit op een CD, want hoewel klaar er geen interesse is om het uit te brengen.

En dan nog BB izza Wizza.

De eerste CD van BB heeft eigenlijk 4 titels en bij elke titel een andere artiest, maar de eerste titel wordt gehanteerd en die luidt “BB izza Wizza vs. The naggin’ kidz”. Elektronisch geweld, dat de bedoeling heeft de luisteraar weg te jagen voor de CD ten einde is. Doe een weddenschap wie hem het langst kan aanhoren! En ook als onderzetter doet de CD het prima. Binnenkort in de Jozshop tegen kostprijs, ik durf hier niet aan te verdienen.

De tweede CD heeft aangenamere kanten en is een mix van Mysterylinez met nederlandstalige samples. Het onderwerp wordt snel duidelijk bij de titel: “De boodschap (in de tas)”

De singles “En-uh” en “De masturbatrice (extended version)” staan er natuurlijk op!
De derde CD zal de tweede volgen, maar dan met mijn eigen stem en teksten. De opnames gaan begin mei van start. Alleen welk jaar is nog niet bekend. Een aantal tracks staan op Soundcloud. Hier de link naar “De masturbatrice (extended version)”

GARANTIE: Alle muziekprojecten van BB izza Wizza zullen nooit live worden vertolkt omdat BB geen noot kan spelen, maar wel in de computer kan knippen en plakken.

Share This